Mitch Herreman

PHP / HTML Projecten

Hieronder vindt u enkele projecten die ik heb gemaakt met PHP en HTML. Als eerste ziet u het kaartspel dat ik zelf heb ontwikkeld en daaronder nog twee opdrachten die ik heb uitgevoerd voor mijn opleiding op de VDAB.

Sonic & Sega kaartspel

Kaartspel

Dit is een kaartspel dat ik heb ontworpen gebaseerd op personages van game ontwikkelaar Sega. Allereerst dient er ingelogd of geregistreerd te worden door beide spelers. De bedoeling is om met uw kaarten die van de tegenstander uit te schakelen. De kaarten worden gerandomiseerd uit een deck en telkens zijn er vier kaarten per speler tegelijk in het spel. Door op een kaart te klikken van de speler die aan de beurt is kies je de aanvaller, daarna mag de tweede speler een verdedigende kaart uitkiezen uit zijn hand. De kaarten vechten tegen elkaar, de power van de aanvallende kaart wordt gecompenseerd met de defense van de verdedigende kaart. De kaart die de hoogste snelheid (speed) heeft mag als eerste aanvallen. Als beide kaarten even snel zijn wordt er een munt gegooid om te bepalen wie eerst aanvalt. Als alle kaarten van een speler zijn uitgeschakeld is het spel voorbij. U kan dit spel starten door op de foto of de titel te klikken.
De code van dit project kan u hier bekijken op GitHub.

Button Bashers uitgespeelde games

Button Bashers

Dit project heb ik geschreven voor het Nederlandse forum Button Bashers waar ik al heel lang actief ben. Wij hadden op het forum een topic waarin werd bijgehouden hoeveel games we als groep gezamenlijk kunnen uitspelen. Sinds dit jaar had ik het op mezelf genomen om het topic bij te gaan houden, iedere keer als een gebruiker een game heeft uitgespeeld werd dit bijgehouden maar al snel werd duidelijk dat dit best omslachtig werkte omdat ik alle tellingen van het aantal games handmatig moest bijhouden (zowel per platform, per jaar en per gebruiker). Uiteindelijk heb ik besloten om deze website te schrijven met behulp van databases en PHP. Deze is nu afgewerkt en wordt ook actief bijgehouden door mezelf. Op de homepagina zien we de laatste 10 games die zijn toegevoegd inclusief het platform waarop deze zijn gespeeld en door welke gebruiker dit werd gedaan. Daaronder zien we per jaar (sinds 2020 want toen begon dit topic) hoeveel er werd uitgespeeld. Op de pagina statistieken zien we wie hoeveel games heeft uitgespeeld dit jaar. Ook heb ik een zoekfunctie geschreven waardoor het makkelijker word om op te zoeken of een game al is uitgespeeld of niet. Gebruikers kunnen inloggen en registreren maar hebben niet automatisch de rechten om zelf games toe te voegen aan de website, voorlopig kan enkel ikzelf dit doen door in te loggen. Het toevoegen gebeurt aan de hand van een formulier die enkel te zien is als ik ben ingelogd. Ik ben nog aan het kijken of ik iets kan doen wanneer andere gebruikers ingelogd zijn maar voorlopig is dit dus nog niet het geval. Wel hebben een aantal mensen zich al geregistreerd. De hyperlinks rechts zijn een overzicht van alle platformen. Dit project zal hoogstwaarschijnlijk nog updates krijgen in de toekomst aangezien deze ook actief wordt gebruikt. De kleuren die werden gebruikt zijn overgenomen van de huisstijl van het forum, deze waren dus al bepaald.

Testen opleiding

De twee thumbnails die u hieronder vind zijn twee projecten die ik als test heb gemaakt tijdens mijn opleiding in de VDAB. De eerste is een pizzeria waarin vooral PHP belangrijk was, er wordt gewerkt met een functionerend winkelmandje en alle data komen uit een zelfgemaakte database. De tweede is één pagina HTML en CSS waarin vooral mobile responsiveness belangrijk was.